Na puteru propržiti naseckani crni luk, dodati naseckani anis (komorač), naliti vodom i dinstati dok tečnost ne ispari.
Gotov luk i anis (komorač) staviti u blender, izmiksirati, dodati neutralnu pavlaku, sok od limuna, posoliti, pobiberiti, začiniti sa muskatnim oraščićem i još malo izmiksati.
Sipati masu u šerpu i kuvati još par minuta, dok se sos ne zgusne.
Sos od anisa sipati u sosijeru i poslužiti uz jela od pečenog mesa ili ribe.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 254 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 127 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 1.5 g