Razmutiti kukuruzno brašno sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati.
Dodati razmućeno brašno i malo šećera. Kuvati dok se ne zgusne.
Umutiti penasto žumance i puter sa rumom.
Lagano dodavati uz stalno mešanje u pripremljen sos.
Sipati sos u sosijeru i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 49 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 25 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 24 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 24.5 mg
Vlakna - 0 g