Ranije obarene komade soje začiniti, uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa susamom i zapeći u tiganju na zagrejanom ulju. Obareno povrće zagrejati na malo ulja, dodati pripremljen pirinač, začiniti, promešati i servirati na tanjir uz komade soje.
Studije su pokazale da ishrana koja obuhvata soju povoljno deluje na zdravlje srca i krvnih sudova, jer utiče na smanjenje krvnog pritiska i ukupnog holesterola i povećava nivo dobrog, HDL holesterola. Vlakna prisutna u soji vezuju masti i holesterol iz hrane tako da se u većoj meri izbacuju iz organizma. Soja sprečava lepljenje krvnih pločica i stvaranje tromba.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 95 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 2.5 g