Luk sitno iseckati i kratko propržiti na rastopljenom puteru.
Sipati luk u blender i dobro izmiksati. Presuti masu u šerpu, dodati gustin i začine.
Promešati, uliti mleko i kuvati uz stalno mešanje dok se saft ne zgusne.
Na kraju sipati pavlaku i lagano promešati.
Sipati umak u sosijeru i poslužiti. Umak od luka se odlično slaže uz jela od govedine.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 347 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 173.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 0.5 g