Umutiti jaja sa sitnim sirom, kiselom pavlakom i jogurtom, promešati i pripremiti preliv.
U tepsiju staviti u redovima, karfiol i brokoli, posoliti, pobiberiti, preko povrća staviti rendanu mocarelu, dimljeni trapist, preliti pripremljenim prelivom i na kraju posuti parmezanom.
Zapeći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 28 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 133 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 912 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 14 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 66.5 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 456 mg
Vlakna - 2 g