Patlidžane iseći na kolutove i nabockati sa belim lukom.
U nauljenoj tepsiji praviti tortice od kolutova patlidžana, mocarele, paradajza i tikvica, posipati svežim bosiljkom i tako redom nekoliko puta dok se ne utroše sastojci.
Staviti tepsiju u rernu zagrejanu na 200*C, da se tortice zapeku 8-10 minuta.
Servirati tortice od povrća na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 593 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 296.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 2 g