Crni i beli luk sitno iseći i staviti u posudu sa tunjevinom.
Dodati začinske trave – bosiljak, majčinu dušicu i peršun, belo vino, kapar, tabasco sos i sve dobro promešati.
Baget iseći na kriške i kratko zapeći u zagrejanom gril tiganju.
Kriške premazati pripremljenim namazom od tabasco tunjevine i servirati na tanjir
Ovaj obrok sadrži nešto vići udeo belančevina u ukupnom energetskom unosu u odnosu na važeće preporuke. Belančevine poreklom iz tunjevine su lako svarljive, veoma kvalitetne, jer sadrže obilje neophodnih esencijalnih aminokiselina, koje organizam ne može sam da sintetiše i odgovaraju ljudima svih životnih doba.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 390 kcal
Natrijum - 910 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 195 kcal
Natrijum - 455 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 1.5 g