Filete ribe uviti u listiće slanine.
Spanać kratko skuvati u kipućoj vodi, procediti i staviti u blender. Preliti polovinom potrebne količine pavlake za kuvanje i usitniti u sos.
Krompir iseći na kolutove, izgrilovati na zagrejanom puteru i delu maslinovog ulja, preliti sosom od spanaća, sniziti temperaturu i kuvati dok ne proključa.
Preostalu pavlaku sipati u šerpu, dodati marinirani ren i kapare, promešati i kuvati sos dok ne proključa.
Ribu sa slaninom pažljivo ispeći na preostalom maslinovom ulju.
Servirati ribu, preliti ren sosom i poslužiti uz krompir sa spanaćem.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 49 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 116 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 1052 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 24.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 58 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 526 mg
Vlakna - 1 g