Filete soma urolovati i kuvati u vodi i belom vinu 10 minuta. Povrće obariti i iseći na kocke. Sve staviti u posudu za pečenje, začiniti i promešati. Paradajz pelat i 100 ml vode pomešati i preliti preko povrća, pa dodati paradajz isečen na kolutove. Povrce peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200*C. Servirati rolnice ribe i pečeno povrće na tanjir i ukrasiti po želji. Ribu poslužiti uz integralni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 590 g
Energetska vrednost porcije - 665 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 91 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 17 g
Porcija za odraslu osobu - 295 g
Energetska vrednost porcije - 332.5 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 45.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 8.5 g