U ključalu vodu staviti puter i uz stalno mešanje dodavati palentu. Filete ribe iseći na komade, začiniti je, uvaljati u kukuruzni griz. Ispanirane komade ribe ispržiti na malo ulja i kad je riba gotova, izvaditi je na tanjir. Na preostalom ulju propržiti praziluk isečen na kolutove i papriku isečenu na kockice. Posle 2 minuta dodati bukovače i dinstati još 2-3 minuta. Na dno tanjira sipati palentu, preko nje gotove filete ribe i sve preliti povrćem. Jelo dekorisati limunom.
Obrok male energetske vrednosti, pogodan za ishranu osoba na redukcionom režimu ishrane. Osobe koje poste zameniće masnoću životinjskog porekla (puter) drugom vrstom masnoće biljnog porekla ili će palentu pripremiti bez dodatka masnoće.
Porcija za odraslu osobu - 550 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2.5 g