Brašno, so i puter mutiti u blenderu dok se ne dobije smesa poput prezle.
Dodati 1 žumance, vodu i mutiti dok ne postane glatka smesa.
Izvaditi je na pult, kratko premesiti, uviti u foliju i ostaviti oko pola sata u frižideru da odstoji.
Hladno testo razvući na debljinu od 0,5 cm, staviti u premazan pleh za tart i prohladiti u frižideru.
U dubljoj činiji sjediniti kiselu pavlaku, jaja, so, biber, sok od limuna i iseckan beli luk. Dodati narendanu cveklu, promešati i sipati smesu preko testa.
Ispeći u rerni na 180*C, oko 25 minuta.
Tart prohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 222 mg
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Natrijum - 633 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 111 mg
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 316.5 mg
Vlakna - 2 g