Iseći zelenu salatu na trake i staviti u posudu, dodati paradajz isečen na kriške, krastavac na kolutove, šargarepu i crveni luk na listove. Propržen susam i semenke lana dodati u činiju. Posoliti, preliti jogurtom i izmešati. Salatu poslužiti sa raženim hlebom.
Odlično izbalansiran obrok sa malim sadržajem zasićenih masti i bez holesterola, koji obiluje dijetnim vlaknima te se preporučuje svim osobama.
Porcija za odraslu osobu - 485 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 18 g
Porcija za odraslu osobu - 242.5 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 9 g