Rotkvice krupno iseći, kukuruz isprati i ocediti od vode. Salatu I salamu iseckati na rezanca i pomešati sa rotkvicama, kukuruzom i testeninom. Napraviti preliv od vlašca, sirćeta, ulja, soli i bibera, preliti salatu i promešati. Salatu dekorisati paradajzom isečenim na kriške.
U mediteranskim zemljama povećan unos masnoća u ishrani, pre svega, maslinovog ulja, ne znači istovremeno i povećan rizik za nastanak bolesti. Naučne studije dokazuju da ljudi koji redovno koriste maslinovo ulje, naročito ako ga upotrebljavaju umesto drugih vrsta masnoća, duže žive i ređe boluju od hroničnih bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 325 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3 g