Zelenu salatu i spanać iscepkati i staviti u činiju.
Dodati tunjevinu oceđenu od ulja i izdrobljenu gorgonzolu, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem i promešati.
Salatu servirati na tanjir, preliti dresingom od majoneza i pavlake i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 29 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 559 mg
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 14.5 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 279.5 mg
Vlakna - 3.5 g