U ključaloj vodi skuvati raviole i kad isplivaju na površinu dodati i cvetiće brokolija.
Kuvati dva minuta, a zatim izvaditi i procediti.
Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati usitnjenu gorgonzolu i kuvati sos dok se sir ne rastopi.
Servirati raviole i brokoli u tanjir, preliti sosom od gorgonzole, posuti parmezanom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 25 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 55 mg
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 1027 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 27.5 mg
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 513.5 mg
Vlakna - 2 g