Patlidžane zaseći na par mesta. Beli luk sitno iseckati, posoliti, pomešati ga sa začinskim travama i maslinovim uljem i time napuniti zasečene patlidžane. Staviti u tepsiju i peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C.
Izvaditi patlidžane iz rerne, posuti ih usitnjenom gorgonzolom i narendanom mocarelom i vratiti da se zapeku još par minuta, dok se sirevi ne otope.
Na tanjir servirati rukolu i narendanu šargarepu, pa dodati gotov patlidžan. Uz predjelo poslužiti krišku integralnog hleba.
Zbog svoje jake arome, plavi italijanski sir gorgonzola se najčešće koristi u malim količinama za sosove i različite specijalitete. Intenzitet boje plesni u gorgonzoli zavisi od dužine perioda zrenja.
Porcija za odraslu osobu - 345 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 965 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 172.5 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 482.5 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 5.5 g