Iseći patlidžane na kolutove.
U jedan tanjir sjediniti brašno, so i biber, u drugi umutiti jaja, a u treći pomešati prezlu i semenke lana.
Panirati kolute patlidžana i staviti da se prže u zagrejanom ulju.
U manju šerpu sipati maslinovo ulje, dodati sitno naseckan beli luk i kapar, iseckane sardele i dinstati na niskoj temperaturi.
Sipati balzamiko i kratko prokuvati.
Servirati patlidžane na salatu i preliti nadevom.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 38 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 127 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Natrijum - 1303 mg
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 63.5 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Natrijum - 651.5 mg
Vlakna - 4.5 g