Kelerabe oguliti, iseći na kolutove i panirati u brašno, jaja i prezlu.
Peći u dubokom vrelom ulju, ocediti na papirnim ubrusima i servirati.
Preko kelerabe narendati trapist.
Poslužiti uz hladan sos od pavlake, majoneza i limuna.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 256 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 63 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 124 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 31.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 2.5 g