Toggle Navigation

 

Pileća čorba sa kiselim jabukama

Jabuka se ističe dostupnošću tokom većeg dela godine, neutralnim ukusom i velikim brojem vrsta koje je čine prihvatljivom u brojnim jelima. Odličan je izvor vitamina, minerala, vlakana i voćnih kiselina.

Plativoo
Priprema

Vezu zeleni očistiti i iseći na manje komade. Batake i zelen staviti u lonac, naliti sa dosta vode, dodati dodatak jelu i staviti da se kuva. Skuvanu piletinu i zelen izvaditi, ohladiti i iseći. Crni luk iseckati i prodinstati na malo ulja. Jabuke oljuštiti, iseći na sitne komade i dodati u luk. Preliti supom i kuvati dok jabuke ne omekšaju. Dodati pirinač, prelivati supom dok se pirinač ne skuva. Kad je pirinač gotov, staviti unutra isečeno meso i zelen. Sipati još supe, začiniti i kratko prokuvati. Pre serviranja posuti iseckanim peršunovim listom i začiniti po ukusu limunom i pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 210 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 66 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 31 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 105 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 7 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 33 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 pileca bataka
    • 1 veza zeleni
    • 4 vece glavice luka
    • 4 kisele jabuke
    • 100 g pirinča
    • dodatak jelu
    • so
    • biber
    • peršunov list