Vezu zeleni očistiti i iseći na manje komade. Batake i zelen staviti u lonac, naliti sa dosta vode, dodati dodatak jelu i staviti da se kuva. Skuvanu piletinu i zelen izvaditi, ohladiti i iseći. Crni luk iseckati i prodinstati na malo ulja. Jabuke oljuštiti, iseći na sitne komade i dodati u luk. Preliti supom i kuvati dok jabuke ne omekšaju. Dodati pirinač, prelivati supom dok se pirinač ne skuva. Kad je pirinač gotov, staviti unutra isečeno meso i zelen. Sipati još supe, začiniti i kratko prokuvati. Pre serviranja posuti iseckanim peršunovim listom i začiniti po ukusu limunom i pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 210 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2.5 g