Salatu iskidati na listove i staviti u dublju činiju.
Pomorandže i gorgonzolu iseći na kocke i dodati u zelenu salatu.
Salatu posuti orasima i suvim grožđem i preliti maslinovim uljem.
Lagano promešati salatu i servirati na tanjir.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 34 g
Masti (%) - 71 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 28 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 552 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 35.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 276 mg
Vlakna - 2 g