Odseći vrhove paradajza i izdubiti ga. U odgovarajuću posudu staviti tunjevinu, puter, so, biber i sitno sečeni beli i crni luk. Dobro promešati sve sastojke i smesom napuniti paradajze. Bareno jaje iseći na kolutove, poređati na paradajz i ukrasiti maslinama. Uz predjelo poslužiti krišku integralnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 760 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 102 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 51 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 4 g