Toggle Navigation

 

Mlada šargarepa u sosu od origana

Prve sorte šargarepe bele i žute boje sadile su se u Avganistanu odakle su donete na obale Mediterana.

Plativoo
Priprema

Mladu barenu šargarepu kratko sotirati na delu putera.

Origano staviti na preostali puter, dodati biljnu pavlaku i začiniti.

Na tanjir servirati šargarepu isečenu na kolutove, preliti sosom od origana i posuti rendanim trapistom.

Predjelo servirati toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 68 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 23 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 290 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 11.5 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 145 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g barene šargarepe
    • 2 kašike ulja
    • 20 g putera
    • svež origano
    • biber
    • so,
    • 50 g trapista u komadu
    • 200 ml pavlake za kuvanje