Mladu barenu šargarepu kratko sotirati na delu putera.
Origano staviti na preostali puter, dodati biljnu pavlaku i začiniti.
Na tanjir servirati šargarepu isečenu na kolutove, preliti sosom od origana i posuti rendanim trapistom.
Predjelo servirati toplo.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 68 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 23 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Natrijum - 290 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 11.5 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 145 mg
Vlakna - 2.5 g