Šampinjone iseći na listiće, preliti ih limunovim sokom i ostaviti sa strane.
Bareni krompir, barenu teletinu, paradajz i praziluk sitno iseći i staviti u posudu. Dodati iseckane masline i kapar, šampinjone, listove peršuna, so i biber.
Salatu preliti maslinovim uljem, promešati i servirati kao hladno predjelo uz krišku ražanog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 395 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 1230 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 197.5 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 615 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 7.5 g