Krompir iseći na kockice, staviti u šerpu sa posoljenom ključalom vodom i kuvati dok ne omekša.
Na ulju prodinstati iseckan crni i beli luk, dodati isečenu barenu cveklu, preliti vodom i kuvati dok ne provri. Usitniti sastojke štapnim mikserom i vratiti čorbu da se kuva dok ne provri.
Lepinju iseći na kockice i izgrilovati ih u suvom tiganju. Izgrilovati i slaninu.
Servirati čorbu u tanjir, posuti kockicama krompira, krutonima i slaninom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 488 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 244 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1.5 g