Kelerabu i krastavac narendati na krupno rende.
Beli luk iseckati i prodinstati na ulju. Dodati povrće, uliti bujon i kuvati.
Gotovu čorbu servirati, pobiberiti i staviti kašikicu kisele pavlake. Može se služiti topla ili hladna čorba.
Porcija za odraslu osobu - 275 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 795 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 137.5 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 397.5 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 3 g