Paradajz i mocarelu iseći na kolutove.
Servirati uz masline, posuti bosiljkom i ruzmarinom i preliti sa malo maslinovog ulja.
Kapreze sa bosiljkom poslužiti sa crnim hlebom i sokom od grejpfruta.
Bosiljak je jedan od glavnih začina mediteranske kuhinje koji se koristi svež ili osušen, pretežno sa jelima od povrća, ali se njime začinjavaju i supe, sosovi, paštete, kobasice, sir i jela od jaja. Najaromatičniji je kada se svež list iskida prstima i doda u jelo neposredno pred kraj kuvanja ili serviranja salate.
Porcija za odraslu osobu - 525 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 1180 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 262.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 590 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 3.5 g