Krastavac iseći na manje komade i staviti u blender.
Dodati jogurt, posoliti, pobiberiti, dodati suvu mentu i usitniti u homogenu masu.
Servirati hladnu supu od krastavca i jogurta u činijice, ukrasiti svežom mentom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 6 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Natrijum - 201 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 3 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Natrijum - 100.5 mg
Vlakna - 0.5 g