Na margarinu propržiti beli luk, dodati blitvu, iseckan krompir, grašak, začine i vodu.
Kuvati dok se povrće ne skuva, zatim ga izmiksati blenderom.
Čorbu začiniti sokom limuna, servirati i posuti parmezanom. Služiti hladnu ili toplu čorbu.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 463 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 46 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 231.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 4.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 2.5 g