Tikvice iseći na tanke šnite, kratko ih izgrilovati i staviti sa strane na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće.
U isti tiganj dodati naseckan beli luk, čeri paradajz i iseckanu svežu mirođiju i kratko propržiti.
U činijici pomešati maslinovo ulje i balzamiko sirće.
Servirati na tanjir tikvice i začinjen čeri paradajz, pa preliti mešavinom ulja i sirćeta.
Na povrće staviti listiće parmezana i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 401 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 42.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 200.5 mg
Vlakna - 1.5 g