Tikvice iseći po dužini i izgrilovati na zagrejanom ulju.
U činijici izgnječiti feta sir i pomešati sa iseckanom paprikom, peršunom i svežom mentom.
Nafilovati grilovane tikvice, urolovati i servirati na tanjir.
Poslužiti uz ražani hleb.
Količina kako ukupnih, tako i zasićenih masti u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti. Količinu masnoća možete umanjiti ako tikvice izgrilujete na roštilju ili u posuđu koje na zahteva korišćenje ulja. Takođe, umesto feta sira, možete koristiti sir od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 290 g
Energetska vrednost porcije - 375 kcal
Natrijum - 1565 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 145 g
Energetska vrednost porcije - 187.5 kcal
Natrijum - 782.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 5.5 g