Zagrejati pavlaku za kuvanje, dodati konjak, promešati i kuvati dok ne proključa. Dodati usitnjenu gorgonzolu, promešati i ostaviti da se otopi.
Za to vreme celer iseći na štapiće, staviti u činiju i dodati iscepkan spanać i kratko propržene orahe. Posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i maslinovim uljem, promešati i servirati.
Salatu od celera i oraha preliti toplim prelivom od gorgonzole i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 23 g
Masti (%) - 68 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 19 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 554 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 9.5 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 277 mg
Vlakna - 2 g