Toggle Navigation

 

Vinski kuglof

Kako bi se kolač nakon pečenja lakše odvojio, kalup za kuglof nakon podmazivanja možete posuti brašnom, prezlama, mlevenim lešnicima ili bademima i lupkanjem i okretanjem rasporediti po kalupu.

Plativoo
Priprema

Šećer umutiti sa margarinom i dodavati jedno po jedno jaje. Postepeno dodavati suvo grožđe, crnu čokoladu iseckanu na kockice, crveno vino, brašno, prašak za pecivo, gustin i cimet.

Sve sastojke dobro izmešati, preručiti u podmazan kalup za kuglof i peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko sat vremena.

Gotov kuglof posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 180 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 54 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 90 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 27 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g šećera
    • 250 g margarina
    • 4 jaja
    • 100 g suvog grožda
    • 100 g crne čokolade
    • 200 ml crvenog vina
    • 300 g brašna
    • 1 kašika gustina
    • 1 kašičica cimeta
    • 1 prašak za pecivo