Razdvojiti žumanca i belanca. Narendati na sitno rende koru pomorandže i iscediti sok od nje.
Belanca umutiti u čvrst sneg. Uz stalno mućenje dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Sipati brašno, orahe i žumanca i varjačom lagano promešati.
Sipati masu u pripremljen kalup i ispeći koru u j rerni zagrejanoj na 200*C, oko 25 minuta.
Orahe za fil potopiti u mleko sa 125 g šećera i kratko prokuvati.
Žumanca i 60 g šećera penasto izmiksati na pari i ohladiti. Umutiti puter, dodati poparene orahe, krem od žumanaca, koru i sok od pomorandže i dobro sjediniti sve sastojke.
Ohlađenu koru premazati filom i ukrasiti šaumom od belanaca.
Šaum: prokuvati vodu sa šećerom dok ne postane gusto kao med. Ulupati belanca u čvrst sneg i uz stalno mućenje dodavati sirup od šećera.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 119 mg
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 88 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 59.5 mg
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 44 mg
Vlakna - 0.5 g