Umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati brašno, mast, koru od limuna i mleko. Zamesiti testo i rastanjiti ga oklagijom na tanak list.
Modlicama raznih oblika vaditi testo, poređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Vruće vanilice premazati džemom od kajsija, spajati dve po dve i uvaljati u šećer u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 3 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 42.5 kcal
Natrijum - 1.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 7.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0 g