Brašno, margarin i šećer umesiti i staviti u frižider da odstoji najmanje dva sata. Razviti testo oklagijom i modlicom vaditi vanilice. Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Ohlađene polutke premazati pekmezom, preklopiti drugom polutkom i servirati na tanjir. Po želji uvaljati u šećer u prahu i poslužiti.
Poslastica je napravljena isključivo od namirnica biljnog porekla, pa se može uklopiti u ishranu osoba koje poste. Ipak, koristi se biljna masnoća koja ima visoku energetsku vrednost, pa treba voditi računa o veličini porcije.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0 g