Toggle Navigation

 

Urme sa orasima u čokoladi

Poslastica sa ukusom Dalekog istoka.....

Plativoo
Priprema

Urme napuniti celim četvrtinama oraha.

Preostale orahe iseckati  

Čokoladu i puter rastopiti na pari.

Urme umakati u čokoladu, ređati na papir za pečenje, posuti sitno seckanim orasima i ostaviti da se stegnu.

Servirati u papirnim korpicama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 11 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 6 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 35 %

Natrijum - 21 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %

Natrijum - 10.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g urmi (datula)
    • 200 g oraha
    • 200 g bele čokolade
    • 50 g putera
Ključne reči:
urme bela čokolada orasi puter