Kora: Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti oko pola sata. Urme, smokve, badem, orahe i lešnike iseckati i pomešati sa brašnom. Umutiti belanca, sa malo soli, u čvrst šne i postepeno dodavati šećer ne prestajući sa mućenjem dok se šećer ne rastopi. Dodati i suvo grožđe (ne bacati rum u kojem je odstojalo), kao i preostale sastojke pomešane sa brašnom. Pažljivo promešati varjačom i smesu rasporediti u veći pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 25 minuta.
Žuti krem: Žumanca pomešati sa šećerom i vanil šećerom, dodati gustin i 100 ml mleka, a ostatak mleka zagrejati. U provrelo mleko dodati smesu od žumanaca, sniziti temperaturu i uz neprekidno mešanje kuvati 7 minuta. U ohlađenu kremu dodati 250 g penasto umućenog putera.
Ohlađenu koru iseći na tri trake jednake veličine. U posudu sa rumom dodati 5 kašika soka od ananasa, promešati i isprskati kore. Filovati kore kremom, preklopiti i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Celu tortu premazati filom. Tortu ukrasiti po želji (ja sam to uradila sa puter kremom za koji mi je bilo potrebno 250 g putera, 250 g šećera u prahu, 3 kašike mleka i prepečeni orasi i bademi). Prijatno