Toggle Navigation

 

Torta 2 u 1

Kad pravim tortu moram da ugodim i mužu i sinu pa sam napravila dve različite torte i spojila u jednu. Šta reći, ukus super, ukućani zadovoljni, a torta prelepa i bas izdašna. Pogodna za slavlja .

Plativoo
Priprema

TORTA 2 U 1:

Kora: Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja i 150 gr mlevenih oraha. Sve izmešati varjačom. Sipati u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. Peći 18 minuta u rerni na 180*C. Na isti način napraviti još jednu koru. Pečene kor ohladiti pa ih iseći na trake po dužini tako da se dobije 6 traka.

Fil: Žumanca i 2 jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom. Staviti u šerpu i fil kuvati na pari 20 minuta uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad se fil fino skuvao dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi. Skuvan fil ohladiti, pa u ohlađen fil dodati mlevene orahe i umućeni maslac.

Način filovanja: Na tacnu staviti isečenu traku od kore, preko kore fil i tako dok se neutroši fil i kore. Tortu premazati sa ostatkom fila.

 

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kore:
    • 12 belanaca
    • 12 kašika šećera
    • 2 kašike brašna
    • 2 kašike ulja
    • 300 g mlevenih oraha
  • Fil:
    • 12 žumanaca
    • 2 jaja
    • 10 kašike šećera
    • 300 g čokolade za kuvanje
    • 250 g maslaca
    • 200 g krupno seckanih oraha
    • 2 vanil-šecera