Jabuke oljuštiti i izdubiti, tako da ostane cvet na donjoj strani.
Skuvati u dubljoj šerpi šećer i vodu, a zatim dodati jabuke i kuvati 10 minuta. Radi boljeg ukusa bilo bi dobro da tako pripremljene jabuke odstoje u prelivu 24 sata.
Umutiti šlag sa mlekom. Odvojiti manji deo u činijicu, dodati bademe, vanil šećer i rendanu koru limuna.
Promešati i filom napuniti jabuke. Poređati ih u dublju činiju, preliti sokom od kuvanja i ukrasiti šlagom.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 18 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 84 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 9 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 2 g