Piletinu iseći i začiniti hmeli sunelijem i dodatkom za jelo. Na zagrejanom puteru propržiti iseckan crni i beli luk, začiniti dodatkom za jelo, i preliti sa malo vode. Prodinstati, dodati kokosovo brašno, mleko, soja sos, sok od jednog limuna i isečene jabuke i banane. Kuvati 15-ak minuta, a zatim propasirati, napraviti sos i staviti u tiganj. Kuvati sos dok ne prokuva, a zatim dodati piletinu, kuvati još 15-ak minuta i zgusnuti sa gustinom pomešanim sa vodom. Neobičnu piletinu servirati uz prilog od barenog pirinča.
U ovoj kombinaciji piletine i voća, neuobičajenoj za našu tradicionalnu kuhinju, količina ukupnih masnoća je unutar preporučenih granica. Međutim, količina aterogenih zasićenih masti je nešto viša, pa se preporučuje da prilikom pripreme jela odstranite kožu sa piletine a umesto putera koristite biljna ulja.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 101 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 50.5 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 2 g