Voću odstraniti koru. Pomorandžu i mandarinu odvojiti na kriške, a bananu i kivi iseći na kolutiće. Ananas iz konzerve dobro ocediti od soka. Sir umutiti sa pavlakom i tom smesom premazati koru za picu. Peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. Izvaditi picu iz rerne, rasporediti voće po površini i vratiti u rernu da se peče još 5 minuta. Služiti toplu parčad pice i po želji preliti voćnim topingom i posuti struganom korom limuna.
Odlično izbalansirana poslastica kojom možete iznenaditi i obradovati svoje ukućane, ali ne zaboravite da, ukoliko želite da sačuvate zdravlje i poželjnu telesnu masu, i energetska vrednost poslastice mora biti uklopljena u ukupne dnevne energetske potrebe organizma.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 575 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 287.5 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 2.5 g