Toggle Navigation

 

Trikolori oblande

Da bi dobili tri boje u ovoj poslastici obavezno se pridržavajte uputstva za pripremu, kao i navedene liste sastojaka.

Plativoo
Priprema

Za prvi fil penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i keks i dobro promešati sastojke. Za drugi, žuti, fil potrebno je na pari skuvati žumanca sa šećerom u prahu, pa u ohlađen krem dodati penasto umućen puter i pažljivo izmešati sastojke kako bi se dobila homogena smesa. Žuti fil podeliti na dva dela i u drugu polovinu fila dodati rastopljenu čokoladu i promešati kako bi se dobio treći, čokoladni fil. Sve filove ohladiti. Pripremiti glazuru od čokolade i malo ulja. Filovati listove oblandi sledećim redom: prvi list premazati filom od mlevenog keksa, preklopiti drugim listom oblande pa nafilovati žutim filom, preklopiti i filovati ponovo filom od mlevenog keksa, staviti još jedan list oblande i nafilovati čokoladnim filom. Preklopiti poslednjim listom oblande, preliti glazurom od čokolade i ostaviti da se kolač ohladi i stegne, pa iseći na štangle.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 99 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 75 kcal

Natrijum - 49.5 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

60

Vreme pripreme

30 min.

Sastojci

  • Fil 1:
    • 10 belanaca
    • 250 g šećera
    • 200 g mlevenih oraha
    • 300 g mlevenog plazma keksa
  • Fil 2:
    • 10 žumanaca
    • 250 g šećera u prahu
    • 250 g putera
  • Fil 3
    • 150 g čokolade
  • Glazura:
    • 150 g čokolade
    • 2 kašike ulja
    • 1 pakovanje oblandi