Umutiti margarin sa šećerom, dodati žumance, brašno, lešnike, cimet i prašak za pecivo. Testo dobro umesiti, razviti oklagijom na papiru za pečenje, staviti u tepsiju i peći u rerni 20 minuta na 200*C.
Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji.
Kruške očistiti, iseći na manje komade, staviti u šerpu, uliti vino i dodati šećer. Kuvati dok kruške ne omekšaju, a zatim ih izvaditi.
U vino dodati razmućen želatin, kratko prokuvati i prohladiti.
Umutiti pavlaku i dodati masu od vina i dobro izmešati obe smese.
Staviti na tacnu jednu koru, premazati polovinom fila, poređati kruške i staviti ostatak fila. Poklopiti drugom korom i posuti šećerom u prahu.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g