Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, brašno, ulje i rendanu koru od limuna. Promešati sastojke i smesu za koru razliti u podmazan kalup. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta. Pečenu koru ohladiti i iseći na dva dela.
Razmutiti brašno sa malo mleka. U šerpu sipati preostalo mleko, dodati šećer i vanil-šećer, promešati i zagrejati. U toplo mleko staviti razmućeno brašno i kuvati, uz stalno mešanje, dok se ne zgusne. Puding ohladiti, a zatim dodati umućen margarin. Fil dobro umutiti.
Premazati donju koru filom, staviti oceđeni ananas, preklopiti drugom korom, ponovo premazati filom i staviti ananas. Celu tortu premazati ostatkom fila.
Slatku pavlaku umutiti u šlag i dekorisati tortu. Tortu sa ananasom ostaviti da se dobro ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 27 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 105 mg
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Natrijum - 150 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 52.5 mg
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Natrijum - 75 mg
Vlakna - 0.5 g