Za koru dobro izmešati mleveni keks i sok od višnje, staviti u kalup i rastanjiti.
Želatin razmutiti sa malo vode.
U šerpi kratko prokuvati višnje, dodati konjak, šećer i razmućen želatin, i kuvati dok se smesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, dodati sitan sir, mlevene bademe i ohlađene višnje. Lagano promešati i smesu od sira i višanja premazati preko kore od keksa.
Ostaviti čizkejk da se dobro ohladi, ukrasiti po želji i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g