Pomešati u činiji mleveni integralni keks i margarin, a zatim rasporediti smesu za koru po kalupu.
Umutiti sitan sir i šećer u činiji, dodati jedno po jedno jaje, rendanu bundevu, cimet i mlevene orahe.
Dobro promešati i sipati smesu preko kore od keksa.
Staviti da se kratko zapeče u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15-20 minuta.
Čizkejk ohladiti, ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i servirati.
Žućkasto-narandžasto meso bundeve sadrži niz dragocenih i lekovitih sastojaka. Pored manjih količina belančevina i masti, u njenom sastavu su ugljeni hidrati, niz vitamina (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline i dr.), kao i mineralnih soli (kalijuma, fosfora, kalcijuma, gvožđa). A tu su pektini, celuloza i druga biljna vlakna.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 251 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 125.5 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 0.5 g