Breskve dobro ocediti od soka. U činiji pomešati rum, cimet i vanil-šećer. Staviti unutra polutke bresaka i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Piškote umakati u sok od bresaka i ređati po dnu kalupa.
Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati lešnike i promešati. Staviti polovinu fila u kalup, poređati polutke bresaka, s tim da budu okrenute ravne strane na gore. Rendanu čokoladu staviti u sredinu bresaka. Premazati preostalim filom, poređati preostale piškote i ohladiti tortu.
Pre služenja je preokrenuti na tacnu i dekorisati šlagom.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 133 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 55 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 135 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 66.5 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 27.5 mg
Vlakna - 1 g