Piškote izmrviti, staviti u činiju, preliti sokom od grejpfruta i dobro promešati. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da odstoji. Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti 10 minuta da odstoji. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom na pari, dodati čokoladu, kuvati dok se na rastopi, a zatim ostaviti fil da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati fil od čokolade i grožđe sa rumom. Promešati i razliti u kalup na koru od piškota. Tortu ukrasiti piškotama i preliti čokoladnim topingom.
Ovo je još jedan primer odlično izbalansirene poslastice u kojoj se masti, belančevine i ugljeni hidrati nalaze u idealnoj srazmeri. Ne zaboravite da i energetsku vrednost poslastica marate uračunati u ukupni dnevni kalorijski unos.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 0.5 g