Umutiti penasto žumanca sa šećerom, sipati u zagrejano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Želatin razmutiti u kafi i ostaviti da odstoji. Umutiti biljnu pavlaku, postepeno dodavati želatin i na kraju sjediniti sa kremom od žumanaca. Piškote poređati po kalupu, sipati fil, posuti višnjama i dobro ohladiti. Ukrasiti po želji.
Zbog visokog sadržaja zasićenih masti u ovoj poslastici mogu da uživaju prvenstveno deca i fizički aktivne, zdrave osobe koje nemaju problema sa povišenim vrednostima masnoća i šećera u krvi.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 47 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 62.5 kcal
Natrijum - 23.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 0.5 g