Sjediniti ulupanu pavlaku, sir, šećer, crnu kafu i rum. U polovinu mase staviti kakao. Krem sipati u čaše, dodati po 2 piškote i narendati čokoladu.
Tiramisu je hladni, osvežavajući italijanski desert, koji na svakog ostavlja neizbrisiv utisak već nakon prvog probanja. U poslastičarstvu je poznat i kao „Toskanske trife“, a pravi se od osnovnih sastojaka: jaja, maskarpone sira i pavlake, piškota, espreso kafe i likera, vrlo malo šećera, obavezno posut kakaom ili struganom čokoladom.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 3 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 165 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 1.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g